Tymiánové kuře a zapečený lilek

DSC02243 (2)

 

V létě se dobře vaří zdravá jídla, protože vše kolem je zdravé. Vše je veselé, raduje se z prázdnin a bezstarostné nálady ve vzduchu. Není nic lepšího než si udělat lehké letní jídlo a posadit se s ním na zahradu. Sluníčko svítí, zapíjíte ho vodou s citrónem a užíváte si prázdnin.

 

Tymiánové kuře a zapečený lilek

rajčata v plechovce

4 stroužky česneku

bazalka lilek tymián

parmazán

4 lžíce olivového oleje

 

Lilek nakrájíme asi na půl centimetru tenké plátky, poklademe jej na zapékací mísu a polijeme olivovým olejem. Osolíme a dáme do trouby na 200 stupňů. Rajčata z plechovky promixujeme se stroužkem česneku a s pár lístky bazalky. Ochutíme solí a pepřem – stačí málo – a směs vylijeme na již trochu upečený lilek. Vrátíme zpátky do trouby. Maso naklepeme, posolíme a rozetřeme na něj prolisovaný česnek. (Na každou stranu asi půl stroužku.) Nakonec posypeme čerstvým tymiánem, který trochu natrháme a užmouláme v ruce. To celé osmahneme na oleji z obou stran. V troubě hlídáme lilek, když se vyvaří voda, můžeme jej trochu podlít. Takhle pečeme asi 20 minut. Když už je skoro hotový, tak ho posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme v troubě krásně roztéct. To už je celé jídlo hotovo. Podáváme s brambory, gnochi nebo těstovinami posypané parmazánem.

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *