Jarní závitky

DSC05358 (2)Za chvíli sice budou Vánoce, ale já dostala chuť na něco svěžího a rychlého. (Měla jsem fakt velký hlad.) Tyhle závitky jsou skvělé v tom, že si je můžu vzít na svačinu do školy a nemusí se jíst vidličkou. Stačí jen zeleninku pořádně zabalit do rýžového papíru. Většinou do nich dávám to, co zrovna najdu v ledničce. Nejčastěji však vypadají takto:

Jarní závitky

rýžový papír
salát (jakékoliv listy čehokoliv)
sojové maso
provensálské koření
bujón
mrkev, okurka,jakákoliv oblíbená zelenina…
mozarella
ocet balsamico (já tam dávám balsamikovou omáčku, kterou rozdávali v Penny jako vzorky 😀 )

Rýžový papír si namočíme do teplé vody, až změkne. Sojové maso si uvařím s půl kostkou bujónu. Poté ho osmahnu na pánvi a posypu provensálským kořením. Na kuchyňskou linku si rozprostřu čistou utěrku. Na tu položím rýžový papír, na něj nakladu salát, hranolku mrkve a okurky, sojové maso a plátek mozzarelly. Pokapu balsamicem a opatrně zaroluju. (První z toho udělám váleček a pak přehnu rohy.) Pokud se mi papír protrhne či nedrží, zabalím to ještě do jednoho. Tak a můžu se pustit do toho!

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *