Jablková bábovka, která nikdy nezestárne

 

Jablkova babovka

Tato kouzelná jablková bábovka je nejenom dobrá, ale také dlouho vydrží. Upekla jsem ji před cestou na Slovensko a byla výborná celou dobu. Tím, že se do těsta přidávají jablka, není suchá a není suchá ani po 4 dnech. (Pokud se náhodou stane, že zbude 🙂  ) Jen si to představte – lyžování, v termosce teplý čaj s citrónem, medem, zázvorem a k tomu tato jablková bábovka s obrovským množstvím skořice. V těchto sněhových a studených dnech skořice zaručeně člověka prohřeje.

Jablkova babovka

Jablková bábovka

370 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky skořice (či více)
250g másla
120g hnědého cukru
125ml javorového sirupu
4 vejce
6 jablek, oloupaných a nastrouhaných na hrubo

Předehřeji troubu na 180 stupňů. Ve velké míse smíchám mouku s práškem do pečiva a skořicí. Přidám rozpuštěné máslo, hnědý cukr, javorový sirup, nastrouhaná jablka a vše pořádně promíchám. Celou směs naliju do bábovkové formy a peču kolem 20 minut. (Až bude bábovka hnědá a nebude se přichytávat na špejli.) A je hotovo – za půl hodinky skvělé jídlo na cesty!

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *