Univerzální paella za 20 minut

DSC00946 (2)Mimo cestování po Španělsku samozřejmě stále vařím. A co jiného by se mělo objevit na talíři než paella? Klasický recept potřebuje několik dražších ingrediencí (šafrán, krevety…), ale tento je akorát na cesty. Paella je hotová za chviličku a vše najdete v ledničce.

Univerzální paella pro 2 za 20 min

2 dc kulatozrnné rýže (2 malé šálky)

1 cibule

1 zelená paprika

1 kus libovolné zeleniny (použila jsem mrkev)

1 lžička sladké sušené papriky

2 lžíce rajčatového puré nebo1 lžíce rajčatového protlaku

1 konzerva mušlí/ hrst (mražených) mušlí

1 lžička soli (podle chuti)

 

Paella může obsahovat téměř vše, co najdete doma.  Základ je držet se postupu.

 

  1. Cibuli, zelenou papriku a tvrdší zeleninu nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji do skelnata.
  2. Přidejte rýži, sušenou papriku, sůl a míchejte, dokud trochu nezesklovatí i rýže.
  3. Přidejte vodu tak, aby byla půl centimetru nad okraj, rajčatové puré, případně šťávu z konzervy a promíchejte.
  4. Teď už nemíchat až do konce vaření.
  5. Nechte vařit na středním plamenu. Vždy, když se voda vyvaří, přidejte znovu vodu tak, aby byla nad okrajem.
  6. Když už vám bude připadat, že rýže je měkčí, (cca po 10 min) položte na její povrch do kruhu mušle. V této fázi můžete paellu posypat hráškem, pórkem, čímkoliv, co se vaří jen chvilku.
  7. Nechte vyvařit poslední vodu a je hotovo!

 

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *