Jaro je hlavně o bylinkách, malých výhoncích, klíčících semínkách a veškeré energii, která je v nich. Protože takové mladé lístky, které se derou z půdy nahoru za sluníčkem, mají v sobě veškeré živiny a potenciál, aby z nich vznikla velká rostlina. Je skvělé na jaře všechno tohle mladé býlí jíst, protože se budeme cítit stejně svěže, mladě a aktivně. Navíc je skvělé, že po zimě a po nakládaných, kvašených či sušených jídlech si konečně můžeme dát čerstvý jarní salát. Tak co, jde na vás jaro?
Jarní salát:
- fialky (krásně vše ovoní a ozdobí)
- polníček
- ředkvičky
- mladé pampelišky
- (do salátových jarních rostlinek také patří: řebříček, čekanka, bršlice, sedmikrásky, …)
K tomu jsem osmahla žampiony, nakrájené kostičky staršího chleba a vše polila francouzskou zálivkou.
Zálivka: Smícháme 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžičku medu, 1 lžičku citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vody, sůl, pepř.