Jarní salát s fialkami

jarni salat recept

Jaro je hlavně o bylinkách, malých výhoncích, klíčících semínkách a veškeré energii, která je v nich. Protože takové mladé lístky, které se derou z půdy nahoru za sluníčkem, mají v sobě veškeré živiny a potenciál, aby z nich vznikla velká rostlina. Je skvělé na jaře všechno tohle mladé býlí jíst, protože se budeme cítit stejně svěže, mladě a aktivně. Navíc je skvělé, že po zimě a po nakládaných, kvašených či sušených jídlech si konečně můžeme dát čerstvý jarní salát. Tak co, jde na vás jaro?

Jarní salát s fialkami

Jarní salát:

  • fialky (krásně vše ovoní a ozdobí)
  • polníček
  • ředkvičky
  • mladé pampelišky
  • (do salátových jarních rostlinek také patří: řebříček, čekanka, bršlice, sedmikrásky, …)

 

Jarní salát s krutonky

K tomu jsem osmahla žampiony, nakrájené kostičky staršího chleba a vše polila francouzskou zálivkou.

Zálivka: Smícháme 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžičku medu, 1 lžičku citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vody, sůl, pepř.

 

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *