Placičky s bršlicí a popencem

luštěniny recepty

V minulém článku jste se dozvěděli, jak prospěšná, chutná a všuderostoucí je bršlice. Teď si z ní něco uvaříme. Co se týče luštěninových karbanátků, patří k běžným jídlům, které se v naší malé domácnosti vaří. Miluji na nich, že do těsta můžete přimíchat prakticky cokoliv. Navíc je to docela dobrá náhrada masa.

Placičky s bršlicí a popencem

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 hrnek jáhel
  • 2 vejce
  • půl hrnku žitné/ špaldové/jakékoliv mouky
  • velká hrst bršlice kozí nohy
  • malá hrst popence břečťanového
  • 1 lžička kurkumy
  • Sůl, pepř

 

V mírně osolené vodě si uvařím jáhly a čočku. Můžu je vařit dohromady, protože změknou za přibližně stejnou dobu – 15 minut. Mezitím si opláchnu bylinky a nakrájím je na drobno. Vodu z čočky a jáhel scedím a uchovám. Dá se použít rovnou jako základ pro polévku.*Uvařenou směs smíchám s vajíčky, moukou, kořením a bylinkami. Pokud je těsto moc řídké, raději přimíchám ještě trochu mouky. (Aby se placičky nerozpadaly.)

*Vsuvka: Já takhle využívám jakoukoliv vodu z brambor, luštěnin, brokolice, květáku  a pod. Polévku totiž ochutí a nemusím pak používat bujón. Navíc ve vodě zůstanou vyvařené živiny z toho, co se v ní připravovalo.

Placičky jím nejčastěji s bramborami či salátkem.

 

Líbil se ti článek? Sleduj na:
Facebook
LinkedIn
Instagram

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *